Beveilig je web-site/webshop met SSL

Beveilig je web-site/webshop met SSL

Bezoekers gebruiken je web-site om informatie te lezen, een formulier in te vullen of zelfs een aankoop te doen. Met een normale HTTP-verbinding kunnen derden deze informatie echter eenvoudig onderscheppen. Met een HTTPS verbinding wordt de informatie versleuteld verstuurd.

Je bezoeker krijgt zo het vertrouwen om gebruiker of klant te worden. Een SSL certificaat zorgt ervoor dat gevoelige gegevens, bijvoorbeeld transacties en logins, versleuteld zijn. Je herkent het aan de ‘HTTPS’ in de url en aan het slotje wat ervoor staat. Er bestaan verschillende SSL Certificaten, van eenvoudige tot zeer uitgebreide versies.

Maar wanneer heeft jouw site een SSL certificaat nodig?

Betaalopties
Voor het aanbieden van betaalmethoden zoals iDEAL, creditcard en PayPal is vaak een SSL-certificaat vereist. Het beschermt jouw en je klanten voor de nare gevolgen van data diefstal.

Privacy
Het CBP stelt dat SSL nodig is om veilig met de persoonsgegevens van je web-site gebruikers om te gaan. Dus bij online registratie, logins e.d. is een veilige verbinding zeer belangrijk.

Beter vindbaar met SSL
Verschillende zoekmachines waaronder Google hechten grote waarde aan beveiliging via SSL en hierdoor zal je ranking hoger zijn dan zonder een SSL certificaat.

De meeste browsers markeren een veilige HTTPS met een slotje en bij een EV SSL certificaat zelfs met een groene URL en je bedrijfsnaam langs het slotje. Maar ook rood in geval van een onveilige verbinding. Kortom een SSL certificaat zorgt voor de 3 V’s: vertrouwen, veiligheid en vindbaarheid…

Wil je meer weten over SSL of  kijken of je site geschikt is hiervoor? Neem dan contact met ons op: T. 0412-452000