Help: volgens Google Chrome is mijn website onveilig!

Help: volgens Google Chrome is mijn website onveilig!

Vanaf oktober gaat Google Chrome alle pagina’s die niet over https (SSL) verbinding lopen maar wel een contact of webformulier hebben, als onveilige verbinding bestempelen. Als MKB’er of ZZP’er beschik je ongetwijfeld over een professionele website. Het is hierbij belangrijk om de verzending van persoonsgegevens via het internet goed te beveiligen. Bijna elke website maakt gebruik van de verzending van persoonsgegevens.

W
at betekent dit voor jouw website?
Google Chrome is in januari 2017 gestart met het tonen van waarschuwingen bij websites zonder versleuteling. Wie vanaf januari probeert in te loggen of een formulier verstuurd op een website die geen versleuteling aanbiedt krijgt een waarschuwing in de adresbalk te zien. Later dit jaar wordt de waarschuwing getoond bij alle websites zonder versleuteling; het is nog niet duidelijk vanaf wanneer dit gebeurt. De melding kan de bezoeker afschrikken en de kans is groot dat de bezoeker ook niet begrijpt waarom de site dan niet veilig is.

Wanneer gegevens die ingevuld worden in een webformulier zijn versleuteld is het veel moeilijker voor een buitenstaander om mee te kijken met de informatie die er verstuurd wordt. Door het installeren van een SSL certificaat wordt alle data wel versleuteld verzonden. Bij de meeste hostingpartijen is het installeren van een SSL certificaat eenvoudig te realiseren. Je herkent een SSL verbinding aan het slotje in de URL balk (zoals hierboven). Een SSL certificaat zorgt voor de 3 V’s: vertrouwen, veiligheid maar ook vindbaarheid…

Lees hier mijn eerdere blog over SSL: Beveilig je website met SSL

Waarom doet Google dit?
Er zijn op dit moment vele redenen te noemen waarom het verstandig is om gebruik te maken van een https verbinding en waarom Google net als bijvoorbeeld Facebook en Mozilla hier werk van maakt. Waarschijnlijk is dit in het kader van de komende AVG/GDPR regels die per mei 2018 definitief in werking treed.

Ons advies
Ons advies om te voorkomen dat deze wijziging van Google negatieve invloed heeft op de resultaten van jouw web-site en online campagnes is dus eenvoudig: installeer een SSL certificaat. Het goede nieuws is, wij kunnen je hierbij helpen en zorgen dat je site omgezet wordt in in https:// web-site zodat je bezoekers deze melding niet meer te zien krijgen… Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.