Waarom jouw website voor 25 mei a.s. een SSL certificaat moet hebben!

Waarom jouw website voor 25 mei a.s. een SSL certificaat moet hebben!

Op 25 mei a.s. is de General Data Protection Regulation (GDPR of AVG) definitief van kracht. Dit is een Europese privacywet die de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (WbP) zal vervangen. Een wet die van toepassing is voor iedereen die persoonsgegevens verwerkt, ook als je een vereniging, stichting of ZZP’er bent. Zelfs bedrijven buiten de EU die persoonsgegevens verwerken binnen de EU (zoals bv. Facebook, Mailchimp e.d.) zullen zich aan deze wet moeten houden). Boetes voor overtredingen kunnen oplopen tot 20 miljoen euro (of 4% van de wereldwijde jaaromzet).

In de huidige Wbp staat dat het al verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Je kunt hierbij denken aan het inschrijven voor de nieuwsbrief, het stellen van een vraag middels een contactformulier, het reserveren van een tafel in een restaurant of het doen van een aankoop in een webshop. Helaas zijn de meeste ondernemers zich onvoldoende bewust van privacy risico’s en de bestaande wetgeving.

Hoger in Google en meer omzet door SSL
In een eerder blog hebben we al geschreven dat een SSL certificaat steeds belangrijker gaat worden voor websites en webshops. Naast wettelijke verplichting is het ook belangrijk voor je vindbaarheid (SEO) van je website of webshop. Vanaf nu gaat Google Chrome websites die nog geen SSL gebruiken als ‘niet veilig’ markeren.

Wat is SSL?
SSL (Secure Socket Layer) of eigenlijk TLS is een techniek waarmee de verbinding tussen een bezoeker van een website en de hostingserver waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Je herkent het aan de https:// voor de url en het slotje.

Een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar een website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, aangepast kan worden. Als website eigenaar wil je 100% zeker weten dat jouw bezoeker of klant datgene op jouw website te zien krijgt dat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must.

Nog geen SSL? Onderneem nu actie!
Je website of webshop nog niet overgezet naar https? De tijd begint nu echt te dringen! Wij kunnen je daarbij helpen en je WordPress website of HTML website voorzien van het juiste SSL certificaat. Voor meer informatie kun je contact opnemen per mail info@iwds.nl of telefonisch 0412-452000

Geschreven door: Berry Smits